Voordelig en duurzaam bouwen met hout: Eigenwijs Bouw

Wil je duurzaam bouwen met hout tegen betaalbare prijzen? Bij Eigenwijs Bouw uit Maasbommel kun je hiervoor uitstekend terecht. Wij bieden je een ruime keuze aan modelwoningen van duurzame houtskeletbouw zoals gezinswoningen, schuurwoningen, starterswoningen en seniorenwoningen. Ook recreatiegebouwen behoren tot ons ruime aanbod aan prefab gebouwen. Ook als je een betaalbaar huis wilt (laten) bouwen volgens eigen ontwerp staan we uiteraard voor je klaar. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en precies de juiste knowhow om je duurzame droomhuis te kunnen realiseren. Naast woningen geldt dit uiteraard ook voor alle andere duurzame gebouwen en verblijfruimtes op maat.

Stel zelf samenModelwoningenContactformulier

Duurzaam bouwen met hout is ecologisch verantwoord

Bij Eigenwijs Bouw maken we gebruik van FSC hout. Daarmee is onze houtskeletbouw zeer duurzaam en bovenal ecologisch verantwoord. Dit is ook het geval bij onze opties voor isolatie. Hiervoor maken we gebruik van houtvezel, gecombineerd met damp open bouwen. Doordat we gebruikmaken van natuurlijke isolatiematerialen met vochtregulerende eigenschappen, creëren we een ademend binnenklimaat met een natuurlijke warmte- en vochtregulering. Door deze manier van bouwen hebben we al veel tevreden klanten van dienst mogen zijn, vooral in de provincie Gelderland, zoals in:

 • Arnhem
 • Druten
 • Ede
 • Maas en Waal
 • Nijmegen
 • Ochten
 • Tiel
 • Wijchen
 • Zaltbommel

Enkele projecten

Wil je een duurzaam huis of een ander soort bouw van hout in de provincie Utrecht (laten) bouwen, in Noord-Brabant of Flevoland? Ook dan staan we voor je klaar, onder meer in:

 • Almere
 • Den Bosch
 • Oss
 • Rhenen
 • Veenendaal

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden als je in een van de andere provincies in Nederland duurzaam en ecologisch wilt bouwen.

Onze manier van bouwen

Eigenwijs Bouw heeft een bouwsysteem ontwikkeld dat snel en eenvoudig te plaatsen is. Wij zorgen dat de woning casco wordt geplaatst en hierna kun je het eventueel zelf afbouwen. Hiervoor kunnen wij afbouwpakketten leveren die volledig op maat worden samengesteld. Denk hierbij aan pakketten gevelbekleding, dakpannen, gips, extra isolatie; feitelijk alle materialen die je nodig hebt om je huis af te bouwwen. Deze pakketten leveren wij inclusief de benodigde instructies mee met je casco woning zodat je zelf je woning helemaal naar wens kunt afbouwen. In de bouwelementen die wij gebruiken zit onder meer damp-open folie verwerkt. Hierdoor wordt optimale ventilatie gerealiseerd, maar kan er geen vocht in de constructie komen. De houtvezelisolatie zorgt naast een uitstekende thermische isolatie ook voor een goede geluidsisolatie. Veel van onze klanten kiezen ervoor dat wij het huis plaatsen omdat ze dan de garantie krijgen dat het huis op de juiste wijze in elkaar wordt gezet en daar komt nog eens bij dat veel sjouwwerk uit handen wordt genomen.

stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

Keuze uit onze modelwoningen of eigen ontwerp

Voor betaalbaar en duurzaam bouwen met hout kun je bij Eigenwijs Bouw kiezen voor een van onze modelwoningen of kiezen voor een eigen ontwerp. Ons keuzearsenaal aan modelwoningen is zeer veelzijdig. Mocht je gewenste woning er desondanks niet tussen staan, laat het ons dan gerust weten. Samen met jou creëren we dan precies de woning die je voor ogen hebt en zorgen we voor een offerte op maat. Ook wanneer je graag speciale wensen in een van onze modelwoningen verwerkt wilt hebben, staan we graag voor je klaar; geen uitdaging is ons immers te groot.