Een duurzaam houten huis laten bouwen

Als je een betaalbaar en duurzaam houten huis wilt laten bouwen dat ook nog eens ecologisch verantwoord is, kies je eigenlijk automatisch voor Eigenwijs Bouw. Wij zijn gespecialiseerd in alle facetten van houtskeletbouw. Dit betekent dat je bij ons terecht kunt voor een breed scala aan modelwoningen, variërend van gezinswoningen en starterswoningen tot seniorenwoningen en schuurwoningen. Daarnaast ben je eveneens bij ons aan het juiste adres als je een eigen ontwerp hebt gemaakt voor een duurzaam houten huis. Bijvoorbeeld als je een duurzaam Scandinavisch huis wilt (laten) bouwen.

Stel zelf samenModelwoningenContactformulier

Duurzaam houten huis laten bouwen in Scandinavische bouwstijl

Door de uitstraling van de houten elementen leent onze bouwmethode zich uitermate goed voor Scandinavische bouwstijlen. Zo kun je er onder andere voor kiezen om een betaalbaar Fins huis te laten bouwen, waarin duurzame elementen de boventoon voeren. We horen uiteraard graag van je als je hiervoor zelf ideeën hebt die je door ons uitgewerkt wilt zien. Op onze site kun je ook zelf je droomhuis samenstellen. Je kiest eerst het gewenste model om vervolgens specifieke details te selecteren voor de dakvorm. Je zult al snel ontdekken dat de mogelijkheden die Eigenwijs Bouw je biedt zeer talrijk zijn. Zo komen we samen tot jouw ideale woning in een Scandinavische bouwstijl, die toekomstbestendig is. Neem gerust eens contact met ons op over de mogelijkheden en de prijs of vraag direct een offerte aan.

Enkele projecten

Bouwen met Eigenwijs Bouw uit Gelderland

Eigenwijs Bouw is gevestigd in Maasbommel en dit betekent dat we overal in de provincie Gelderland voor je klaar staan, zoals in:

 • Arnhem
 • Druten
 • Ede
 • Maas en Waal
 • Nijmegen
 • Ochten
 • Tiel
 • Wijchen
 • Zaltbommel

Maar daar blijft het zeker niet bij. Ook in de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Brabant kun je een beroep op onze duurzame bouwexpertise doen. Zo hebben wij ook hier al veel klanten, die een duurzaam houten huis wilden laten bouwen, tevreden mogen maken. Onder andere in:

 • Veenendaal
 • Rhenen
 • Almere
 • Den Bosch
 • Oss
stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

Onze bouwwijze is eenvoudig en snel te plaatsen

Houtskeletbouw staat wereldwijd bekend als een van de meest duurzame bouwmethodes. Wij maken dan ook gebruik van FSC hout en houtvezelisolatie. Dit combineren wij vervolgens met damp open bouwen. Het systeem van Eigenwijs Bouw is hierbij dusdanig ontwikkeld dat wij de woning eenvoudig en snel casco kunnen plaatsen en dat je de woning zelf kunt afbouwen zonder dat er een aannemer aan te pas hoeft te komen. Hiervoor leveren wij afbouwpakketten mee die volledig op maat zijn samengesteld zodat na plaatsing direct kan worden begonnen met de afbouw van de woning. Uiteraard worden de afbouwpakketten voorzien van een duidelijke handleiding en instructies zodat het afbouwen ook op de juiste wijze uitgevoerd kan worden. Door deze manier van bouwen kan er behoorlijk op de kosten bespaard worden zodat er op een betaalbare manier een duurzaam huis gerealiseerd kan worden.