Houtbouw starterswoning laten bouwen

Wil je graag een duurzame starterswoning laten bouwen, die bovendien zeer betaalbaar is? Bij Eigenwijs Bouw zijn we gespecialiseerd in houtskeletbouw. Deze manier van bouwen is niet alleen ontzettend veelzijdig, maar ook financieel erg aantrekkelijk. Zelf een houtbouw starterswoning samenstellen biedt vele voordelen ten opzichte van de klassieke manier van bouwen (met staal en beton), die we graag voor je op een rijtje zetten.

Stel zelf samenModelwoningenContactformulier

Een duurzame starterswoning bouwen met prettig binnenklimaat

Een van de redenen dat mensen voor een houtbouw starterswoning kiezen is dat dit materiaal een stuk duurzamer is dan staal en beton. Bij Eigenwijs Bouw kunnen we de constructie maken van hout met het FSC-label, wat je de zekerheid geeft dat het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Daarnaast is hout van zichzelf zeer geschikt voor woningbouw, doordat houten woningen een prettig binnenklimaat hebben. Bij Eigenwijs Bouw maken we naast houtbouw gebruik van damp open bouw in combinatie met houtvezelisolatie. Dit maakt dat de woning zowel in de zomer als in de winter optimaal comfort biedt en bovendien goed geïsoleerd is.

Enkele projecten

Betaalbaar starterswoning bouwen op maat

Naast de duurzame voordelen van houtskeletbouw is het ook financieel gezien opvallend aantrekkelijk. De gebruikte materialen voor een duurzame starterswoning zijn namelijk relatief goedkoop en we maken veel gebruik van geprefabriceerde onderdelen. Deze worden aangevuld met elementen die je zelf kiest, waardoor je in feite zelf je woning kunt samenstellen. Het is dus niet alleen heel betaalbaar om een starterswoning van hout te bouwen, maar deze is tevens gemakkelijk te personaliseren aan de hand van je eigen wensen. Wil je graag een nieuwbouw starterswoning (laten) bouwen en zelf veel inbreng hebben in de afwerking? Geef dan in ons eenvoudige stappenplan aan waar de woning aan moet voldoen en wij gaan met veel enthousiasme voor je aan de slag met een ontwerp op maat.

stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

Een nieuwe starterswoning in enkele weken

Veel mensen vinden het een enorm nadeel dat het zo lang duurt voor hun nieuwbouw starterswoning klaar is. Het bouwen van een klassieke constructie neemt immers ontzettend veel tijd in beslag. Bij Eigenwijs Bouw kunnen we echter al in twee weken een nieuwe starterswoning realiseren, doordat de constructie vele malen minder ingewikkeld is. In onze werkplaats in Maasbommel maken we alle houtskelet delen die jouw woning vormen op maat. Vervolgens worden al deze vloer-, muur- en dakdelen, inclusief isolatie en dampopen folie op de gewenste locatie bezorgd en binnen twee weken in elkaar gezet. Wil je de bouw liever zelf uitvoeren? Dat is mogelijk, maar je dient hiervoor wel over de juiste kennis te beschikken. De prijs voor het plaatsen zit inbegrepen in de totaalprijs, maar we kunnen je zeker een passende offerte doen toekomen! Hetzelfde geldt voor de diverse afwerkingen, zoals gipsplaten, gevelbekleding en dakpannen. Wij kunnen daarvoor daarvoor diverse kant-en-klare pakketten afleveren, uiteraard met duidelijke instructies.

Zelf starterswoning bouwen in omgeving Brabant en Gelderland

Steeds meer mensen wijken graag af van de massa en zijn op zoek naar creatieve en betaalbare oplossingen voor het bouwen van een woning. Met de oververhitte woningmarkt is een nieuwe starterswoning haast onbetaalbaar geworden, wat de houtskeletbouw een enorme boost heeft gegeven. Met behulp van houtskeletbouw zelf een starterswoning bouwen betekent dat je er al je creativiteit en persoonlijke wensen in kunt verwerken, en bovendien veel goedkoper uit bent. Bij Eigenwijs Bouw zijn we zeer actief in de regio’s Brabant en Gelderland, maar uiteraard zijn we ook in te schakelen in de rest van het land. Wil je graag zelf een starterswoning bouwen? Bij Eigenwijs Bouw heb je de volledige controle over je budget en de uitstraling van de woning en ben je tevens duurzaam bezig. Vul ons handige stappenplan in om je wensen en eisen op te geven en ontvang snel een vrijblijvende offerte voor jouw nieuwe droomhuis!