Houtbouw woning laten bouwen

Bij Eigenwijs Bouw zijn we gespecialiseerd in duurzame houtskeletbouw. We leveren betaalbare modelwoningen die tevens door ons op vakkundige wijze worden gebouwd. Als je een houtbouw gezinswoning bouwen wilt, kun je bij ons kiezen uit diverse standaard woningen, maar we leveren zeker ook maatwerk. Je hebt veel vrijheid betreft de grootte, de indeling en het aantal slaapkamers en zelfs of de woning een bovenverdieping heeft of niet. Je kunt ons dus een houtbouw woning laten bouwen, precies zoals jij dat wilt. Aan de hand van ons stappenplan kun je gemakkelijk je droomhuis samenstellen, waarna wij direct aan de slag gaan met een ontwerp op maat.

Stel zelf samenModelwoningenContactformulier

De voordelen van een houtbouw gezinswoning

Een houtbouw gezinswoning heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van constructies van beton en staal. Het is bijvoorbeeld veel minder milieubelastend, zeker wanneer je bij ons kiest voor hout met het FSC-label. Daarnaast heeft een houten woning een heel prettig binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter. Bij Eigenwijs Bouw combineren we houtbouw met damp open bouw en maken we gebruik van houtvezelisolatie voor optimale isolatie en comfort. Daarnaast is hout natuurlijk ook erg sfeervol, en geeft de woning zowel aan de binnen- als de buitenzijde een hele warme uitstraling. De belangrijkste reden dat mensen een houtbouw gezinswoning laten maken willen is echter dat het materiaal zo ontzettend veelzijdig is. Het is gemakkelijk en snel te plaatsen en leent zich perfect voor maatwerk. Dat is de reden dat we graag met onze klanten meedenken bij het ontwerpen van hun droomhuis. Een houtbouw woning samenstellen kan bij ons aan de hand van diverse standaard elementen, in combinatie met tal van opties om het ontwerp te personaliseren. Als laatste benadrukken we graag dat een houtbouw gezinswoning opvallend betaalbaar is. Het is niet voor niets een steeds populairder wordende optie, gezien de prijs vele malen lager ligt dan die van woningen die op de klassieke manier worden gebouwd.

Enkele projecten

Voor welk type woningen is houtbouw geschikt?

Bij Eigenwijs Bouw hebben we reeds ervaring met het bouwen van veel verschillende type woningen. Hout leent zich dan ook perfect voor maatwerk en onze aanpak maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan woningtypen aan te bieden. Zo bouwen we zonder moeite grote, opvallende villa’s of een houtbouw gezinswoning, maar draaien we ook onze hand niet om voor kantoorruimtes, seniorenwoningen, vakantiewoningen en schuurwoningen. Een houtbouw woning laten bouwen doen wij met aandacht voor de toekomstige bewoners/gebruikers, waarbij we actief meedenken om alle functies op een zo slimme en comfortabel mogelijke manier te implementeren. Heb je een ander type woning of gebouw in gedachten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van houtbouw? Neem dan even contact met ons op, we denken graag met je mee!

stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

De afwerking van een houtbouw woning

Bij Eigenwijs Bouw leveren we de woning casco op. Met andere woorden; het plaatsen van de woningen is in de casco prijzen verwerkt. Wil je de woning graag zelf afbouwen dan kun je bij ons diverse kant-en-klaar pakketten voor de afbouw bestellen. Denk aan gevelbekleding, dakpannen, isolatie of gipsplaten. Deze bouwpakketten worden volledig op maat samengesteld en inclusief duidelijke instructies afgeleverd.

Houtbouw gezinswoning in Gelderland of Brabant

Bij Eigenwijs Bouw zijn we actief in de gehele regio Gelderland en Brabant. Wil je graag een houtbouw woning laten bouwen in een van onderstaande steden? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken, of vul ons handige stappenplan in om jouw voorkeuren aan te geven. Je hoort dan snel wat de houtbouw gezinswoning zal kosten en op welke termijn we deze kunnen realiseren.

 • Arnhem
 • Druten
 • Ede
 • Maas en Waal
 • Nijmegen
 • Ochten
 • Tiel
 • Wijchen
 • Zaltbommel
 • Almere
 • Den Bosch
 • Oss
 • Rhenen
 • Veenendaal