Neem contact met ons op

Bouwwijze

Het bouwsysteem is door ons zo ontwikkeld dat het eenvoudig te plaatsen is met behulp van de bijgeleverde handleiding.


Het bouwsysteem bestaat uit houtskeletbouw, opgebouwd uit onderstaande panelen:

Opbouw wandpaneel

Het wandpaneel bestaat onder meer uit een damp-open folie (1) waardoor er geen vocht in de constructie kan komen, maar deze wel goed kan ventileren. Het Isover 140 mm glaswol isolatiemateriaal (2) is onbrandbaar en zorgt naast thermische isolatie voor goede geluidsisolatie. De dampdichte folie (3) die luchtdicht verwerkt wordt, zorgt ervoor dat geen condens van binnenuit in de constructie kan komen. Door gebruik te maken van de leidingspouw kan de constructie luchtdicht blijven. Deze leidingspouw wordt volledig gevuld met Isover 45 mm glaswol (4). Het geheel wordt van binnen afgewerkt met brandveilige Knauf 12,5 mm gipsbeplating.

Opbouw plat dak paneel

De dakbekleding is gemaakt van weersbestendige en onderhoudsvrije EPDM folie (1) van Firestone met 15 jaar garantie. Deze bekleding wordt geprefabriceerd op de isolatie gelijmd, dit betekent dat bij de montage alleen de verbindingen moeten worden afgedekt met cover strips, waardoor een snelle waterdichtheid en eenvoudige montage gegarandeerd is. De PIR isolatieplaten (2) hebben een hoge isolerende waarde (Rc 2,5 of 3,5). Onder de isolatieplaten wordt een dampdichte folie (3) geplaatst wat condens vanuit de leefruimte in de isolatie tegen houd. Onder de balklaag is ruimte voor leidingen.

Opbouw puntdak paneel

O Onder de dakpannen zit een damp-open folie (1) voor extra waterdichtheid en ventilatie van het isolatiemateriaal. Het Isover 140 mm glaswol isolatiemateriaal (2) is onbrandbaar en zorgt naast thermische isolatie ook voor goede geluidsisolatie. De dampdichte folie (3) die luchtdicht verwerkt wordt, zorgt ervoor dat er geen condens van binnenuit in de constructie kan komen. Door gebruik te maken van de leidingspouw kan de constructie luchtdicht blijven. Deze leidingspouw wordt volledig gevuld met Isover 45 mm glaswol (4). Het geheel wordt van binnen afgewerkt met brandveilige Knauf 12,5 mm gipsbeplating.Standaard uitrustingenmeranti kozijnen 

EPS bekisting


 

Zinken dakgoot


 

Okoume boeiboordenHR ++ beglazing 

FSC hout


 

Glaswol isolatie


 

Hörmann garagedeurEPDM folie 

Dampdichte folie


 

Alu.daktrim


 

Keramische dakpannenKenmerken houtskeletbouw

Hoge isolatiewaarde

Door het toepassen van 14 of 19 cm isolatie halen wij een RC waarde van respectievelijk 2,5 of 3,5 m²K/W. In combinatie met HR++ glas en het kierdicht en luchtdicht bouwen hebben al onze gebouwen een A of A+ label. Dit betekent een hoog comfort, ook in de winter, lage stookkosten en je spaart het milieu.

Voordelig

Door de snelle bouwmethode wordt er enorm veel op arbeidskosten bespaard. Zo kunnen wij binnen één week een gebouw casco opleveren. Ten opzichte van traditionele bouw is houtskeletbouw minimaal 15 procent goedkoper.

Duurzaam en minder milieubelastend

Door gebruik te maken van FSC hout en eventueel van tweedehands materialen, proberen wij zo duurzaam mogelijk te bouwen.

Snel te plaatsen

Door het prefabriceren van de panelen kunnen wij bijvoorbeeld een garage binnen een dag waterdicht plaatsen.

Kierdicht en dampdicht bouwen

Dit betekent hoog comfort en lage stookkosten.

Dunne wandopbouw

Omdat tussen de constructieve elementen isolatie geplaatst kan worden, kunnen wij de wandopbouw dunner houden, waardoor meer effectieve ruimte gecreëerd wordt.

Lichte constructie

Door de lichte constructie hoeft de fundering minder zwaar te zijn wat goedkoper is. Ook op grond met minder draagkracht, zal er waarschijnlijk niet geheid hoeven te worden.

Flexibele indelingen

Wij bieden de keuze uit honderden mogelijkheden, maar mocht de juiste indeling er niet bij zitten dan kunnen wij ook een ontwerp op maat maken.

Lange levensduur

Door het toepassen van de nieuwste materialen en bouwtechnieken, zal bij het juiste onderhoud, het gebouw minimaal 25 jaar meegaan. Voor een woonhuis is dit minimaal 50 jaar.

Brandveilig

Door het toepassen van gips als binnenbekleding voldoet het gebouw aan de huidige brandveiligheidseisen.

Wij gebruiken onder meer Knauf gipsplaten, Isover minerale wol en Fakro dakramen.