Neem contact met ons op

Bouwwijze

Het bouwsysteem is door ons zo ontwikkeld dat het eenvoudig te plaatsen en af te bouwen is met behulp van de bijgeleverde handleiding. Het bouwsysteem bestaat uit houtskeletbouw, opgebouwd uit onderstaande elementen:

Opbouw wandelement

Het wandelement bestaat onder meer uit een damp-open folie waardoor er geen vocht in de constructie kan komen, maar deze wel goed kan ventileren. Het houtvezel isolatiemateriaal zorgt naast thermische isolatie voor zeer goede geluidsisolatie. Vervolgens wordt een OSB beplating geplaatst t.b.v de stijfheid van de constructie. De naden hiervan worden afgetaped voor de condensbeheersing. Door gebruik te maken van de leidingspouw kan de constructie luchtdicht blijven terwijl de installaties hierin kunnen worden voorzien. Deze leidingspouw wordt volledig gevuld met houtvezelisolatie. Het geheel wordt van binnen afgewerkt met brandveilige 12,5 mm gipsbeplating.

Opbouw plat dakelement

De dakbekleding is gemaakt van weersbestendige en onderhoudsvrije EPDM folie van Firestone met 15 jaar garantie. Deze bekleding wordt geprefabriceerd gelijmd, wat betekent dat bij de montage van het casco alleen de verbindingen moeten worden afgedekt met cover strips, waardoor een snelle waterdichtheid en eenvoudige montage gegarandeerd is. Het dakelement wordt vervolgens gevuld met houtvezelisolatie. Hieronder wordt een speciale klimaatfolie geplaatst wat condens vanuit de leefruimte in de isolatie tegen houd. Onder de balklaag is ruimte voor leidingen welke vervolgens worden weggewerkt met gipsbeplating.

Opbouw zadeldakelement

Onder de dakpannen zit een damp-open folie voor extra waterdichtheid en ventilatie van het isolatiemateriaal. Het houtvezel isolatiemateriaal zorgt naast thermische isolatie ook voor goede geluidsisolatie. De leidingspouw wordt volledig gevuld met houtvezelisolatie. Het geheel wordt van binnen afgewerkt met brandveilige 12,5 mm gipsbeplating.Standaard uitrustingenFinti kozijnen 

EPS bekisting


 

Zinken mastgoot


 

Okoumé boeiboordenHR ++ beglazing 

FSC hout


 

Houtvezel isolatie


 

Hörmann garagedeurEPDM folie 

Dampdichte folie


 

Aluminium daktrim


 

Keramische dakpannenKenmerken houtskeletbouw

Hoge isolatiewaarde

Door het toepassen van 24 cm isolatie halen wij een RC waarde van respectievelijk 4,5 m²K/W. In combinatie met HR++ glas en het kierdicht en dampopen bouwen hebben al onze gebouwen een A of A+ label. Dit betekent een hoog comfort, ook in de winter, lage stookkosten en je spaart het milieu.

Voordelig

Door de snelle bouwmethode wordt er enorm veel op arbeidskosten bespaard. Zo kunnen wij binnen één week een gebouw casco opleveren. Ten opzichte van traditionele bouw is houtskeletbouw minimaal 15 procent goedkoper.

Duurzaam en minder milieubelastend

Door gebruik te maken van FSC hout en eventueel van tweedehands materialen, proberen wij zo duurzaam mogelijk te bouwen.

Snel te plaatsen

Door het prefabriceren van al onze elementen in onze eigenen werkplaats kunnen wij een volledig woonhuis binnen twee dagen waterdicht plaatsen.

Kierdicht en dampopenb bouwen

Dit betekent hoog comfort en lage stookkosten.

Dunne wandopbouw

Omdat tussen de constructieve elementen isolatie geplaatst kan worden, kunnen wij de wandopbouw dunner houden, waardoor meer effectieve ruimte gecreëerd wordt.

Lichte constructie

Door de lichte constructie hoeft de fundering minder zwaar te zijn wat goedkoper is. Ook op grond met minder draagkracht, hoeft er niet altijd geheid hoeven te worden.

Flexibele indelingen

Wij bieden de keuze uit honderden mogelijkheden, maar mocht de juiste indeling er niet bij zitten dan kunnen wij ook een ontwerp op maat maken.

Lange levensduur

Door het toepassen van de nieuwste materialen en bouwtechnieken zal, bij het juiste onderhoud, het gebouw minimaal 50 jaar meegaan. 

Brandveilig

Door het toepassen van gips als binnenbekleding voldoet het gebouw aan de huidige brandveiligheidseisen.