Onze Bouwwijze

Het bouwsysteem is door ons zo ontwikkeld dat het eenvoudig te plaatsen en af te bouwen is met behulp van de bijgeleverde handleiding. Het bouwsysteem bestaat uit houtskeletbouw, opgebouwd uit onderstaande elementen:

Opbouw wandelement

Het wandelement bestaat onder meer uit een damp-open folie waardoor er geen vocht in de constructie kan komen, maar deze wel goed kan ventileren. Het houtvezel isolatiemateriaal zorgt naast thermische isolatie voor zeer goede geluidsisolatie. Vervolgens wordt een OSB beplating geplaatst t.b.v de stijfheid van de constructie. De naden hiervan worden afgetaped voor de condensbeheersing. Door gebruik te maken van de leidingspouw kan de constructie luchtdicht blijven terwijl de installaties hierin kunnen worden voorzien. Deze leidingspouw wordt volledig gevuld met houtvezelisolatie. Het geheel wordt van binnen afgewerkt met brandveilige 12,5 mm gipsbeplating.

Opbouw plat dakelement

De dakbekleding is gemaakt van weersbestendige en onderhoudsvrije EPDM folie van Firestone met 15 jaar garantie. Deze bekleding wordt geprefabriceerd gelijmd, wat betekent dat bij de montage van het casco alleen de verbindingen moeten worden afgedekt met cover strips, waardoor een snelle waterdichtheid en eenvoudige montage gegarandeerd is. Het dakelement wordt vervolgens gevuld met houtvezelisolatie. Hieronder wordt een speciale klimaatfolie geplaatst wat condens vanuit de leefruimte in de isolatie tegen houd. Onder de balklaag is ruimte voor leidingen welke vervolgens worden weggewerkt met gipsbeplating.

Opbouw zadeldakelement

Onder de dakpannen zit een damp-open folie voor extra waterdichtheid en ventilatie van het isolatiemateriaal. Het houtvezel isolatiemateriaal zorgt naast thermische isolatie ook voor goede geluidsisolatie. De leidingspouw wordt volledig gevuld met houtvezelisolatie. Het geheel wordt van binnen afgewerkt met brandveilige 12,5 mm gipsbeplating.
 

Een Eigenwijs bouw woning

Wijnand van EigenwijsBouw neemt je mee in de ontwikkeling van een schuurwoning. In deze video wordt duidelijk waar je als klant voor kunt kiezen om zelf te doen en wat Eigenwijsbouw precies doet.
Bekijk de video!