Houtskeletbouw woning

Wonen in hout, duurzaam, sterk en divers

Houtskelet bouw (hsb) is een duurzame en hoogwaardige prefab bouwmethode. Deze bouwmethode is relatief snel om een uiterst duurzame woning te bouwen. Eigenwijs Bouw is expert in het bouwen met houtskeletbouw. U wilt een duurzaam huis (laten) bouwen met een geweldige uitstraling waar u heerlijk comfortabel woont? Zo’n huis is nu binnen handbereik. Bij Eigenwijs Bouw bent u aan het juiste adres.

Wat is houtskeletbouw

Houtskeletbouw, vaak afgekort als HSB, is een bouwmethode die draait om het gebruik van houten frames als basisstructuur voor woningen. De fundering en vloer op de begane grond zijn beton. De houten frames, bestaande uit wanden, verdiepingsvloeren en het dak, worden in de werkplaats op maat gemaakt. Vervolgens worden het geheel op de bouwplaats in elkaar gezet. De houten frames worden gevuld met een dik pakket isolatiemateriaal met aan de buitenzijde vochtregulerende folie.

De woningen van Eigenwijs Bouw worden geïsoleerd met houtvezel. Dit materiaal geleid bijna geen warmte en houdt dus in de zomer de woning op een natuurlijke manier koel. Alles bij elkaar vormt dit een droog en zeer goed geïsoleerd prefab element.

De voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw biedt diverse voordelen die het tot een aantrekkelijke bouwmethode maken. Allereerst staat duurzaamheid centraal; met hout als hernieuwbaar bouwmateriaal draagt houtskeletbouw bij aan milieuvriendelijk wonen. Dankzij de houtvezelisolatie blijven de woningen warm in de winter en koel in de zomer, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. De prefab elementen maken een nauwkeurige planning mogelijk en versnellen de bouwtijd, waardoor kosten worden bespaard. Bovendien is houtskeletbouw flexibel en biedt het ontwerpvrijheid voor een unieke, eigenzinnige uitstraling. Met de mogelijkheid tot zelfbouw kunnen eigenaren hun droomwoning realiseren, met comfort, efficiëntie en duurzaamheid als kernpunten.

Een woning van hout, beton of steen - zelf bouwen

De keuze voor materiaal is persoonlijk en vaak ook bepalend voor het budget. Een bouwpakket of prefab houtskeletbouw woning bij Eigenwijs Bouw bestaat altijd uit houtskeletbouw panelen. Hierboven een voorbeeld van de fabricage van een frame uit onze werkplaats in Maasbommel. Op deze manier maken wij wanden, vloeren en daken, die samen de woning vormen. Op deze manier maken wij wanden, vloeren en daken, die samen de casco woning vormen. Deze casco woning staat al binnen een enkele dagen, wind en waterdicht. Klaar om (zelf) af te bouwen.

Er zitten veel voordelen aan een bouwpakket huis:

 • We zijn niet afhankelijk van het weer
 • En dus is een nauwkeurige planning mogelijk
 • Medewerkers kunnen op de juiste hoogte werken.
 • Het scheelt dus tijd en geld
 • Snelle montage op de bouwplaats
 • Binnen een paar dagen staat je casco woning, wind en waterdicht
 • Een HSB woning leent zich goed om zelf af te bouwen
Hoe zit het met de prijzen van houtskeletbouw

Ook als het gaat om prijzen is prefab houtskeletbouw een aantrekkelijke manier van bouwen. Als je geïnteresseerd bent in een houtskeletbouw woning huis van Eigenwijs Bouw en spreekt onze werkwijze je aan dan kun je op onze website verschillende filmpjes kijken of meer informatie lezen over de verschillende woningen.
Bekijk onze voorbeeldwoningen of er iets voor je bij zit of klik op de CONFIGURATOR voor een prijsberekening van jouw toekomstige woning! Zo weet je in een paar klikken hoeveel jouw casco droomhuis gaat kosten.

BEREKEN HIER JOUW EIGEN WONING

Configurator
Aanvullende opties voor uw houtskeletbouw woning

Eigenwijs Bouw is een innovatief bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van houtskeletbouw huizen. Sinds enkele jaren merken wij dat de behoefte voor een bouwpakket huis steeds groter werd daarom zijn al onze modellen in een bouwpakket te verkrijgen. Heb je interesse in een bouwpakket huis of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op advies@eigenwijsbouw.nl . Wij bespreken de mogelijkheden graag met je en voorzien je altijd van een passend advies.

Houtskeletbouw huis van Eigenwijs Bouw

Eigenwijs Bouw is een innovatief bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van houtskeletbouw huizen. Sinds enkele jaren merken wij dat de behoefte voor een bouwpakket huis steeds groter werd daarom zijn al onze modellen in een bouwpakket te verkrijgen. Heb je interesse in een bouwpakket huis of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op advies@eigenwijsbouw.nl . Wij bespreken de mogelijkheden graag met je en voorzien je altijd van een passend advies.

Waarom een houtskeletbouw woning kopen?

Bouwpakket huizen worden in de werkplaats gemaakt en kunnen daarom met hoge efficiëntie in elkaar worden gezet. Dit scheelt veel geld ten opzichte van traditionele bouw. Ook kan het jaar rond worden gewerkt en spelen de weersomstandigheden geen rol in de planning.
Wij plaatsen de woning in 6 tot 9 dagen en dat houdt de arbeidsuren op de bouwplaats beperkt.

Heb ik een vergunning voor een houtskeletbouw woning nodig?

Een houtskeletbouw woning of pre-fab woning moeten voldoen aan het bouwbesluit en gelden de zelfde regels. Ook het vergunningstraject verloopt hetzelfde.

Mag ik zomaar een houtskeletbouw woning plaatsen?

Gemeenten maken geen onderscheid tussen manieren van construeren. Mits de woning voldoet aan het bouwbesluit. De afwerking wordt bepaald door de welstandscommissie. Dit kan sterk verschillen per gemeente. Een houtskeletbouw pakket kan ook worden afgewerkt met traditionele baksteen.

Is houtskeletbouw gehorig?

Houtskeletbouw is geluidsarm vanwege de combinatie van houtvezelisolatie en houten frames, die geluid absorberen en dempen, waardoor geluidsoverdracht tussen kamers tot een minimum wordt beperkt.

Is houtskeletbouw goedkoper dan traditionele bouw?

Voor een prefab houtskeletbouw woning zijn veel minder manuren nodig op de bouwplaats doordat een groot deel van het werk uit handen wordt genomen met prefab elementen. Dat levert een aanzienlijke besparing op.

stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

Hoe nu verder?
 1. Interesse in een bouwpakket huis? Doe het gratis online adviesgesprek met onze specialist mail naar advies@eigenwijsbouw.nl
 2. Je krijgt een offerte voor uw huis op maat
 3. Eigenwijs Bouw plaatst jouw bouwpakket op basis van je wensen
 4. Je regelt zelf de afbouw van de woning.
 5. Je kunt genieten van je huis!