Houtskeletbouw woning

Wonen in hout, duurzaam, sterk en divers

Houtskelet bouw (hsb) is een duurzame en hoogwaardige prefab bouwmethode. Deze bouwmethode is relatief snel om een uiterst duurzame woning te bouwen. Eigenwijs Bouw is expert in het bouwen met houtskeletbouw. U wilt een duurzaam huis (laten) bouwen met een geweldige uitstraling waar u heerlijk comfortabel woont? Zo’n huis is nu binnen handbereik. Bij Eigenwijs Bouw bent u aan het juiste adres.

Houtskeletbouw: daar wordt u blij van

Houtskeletbouw biedt vele voordelen, een huis dat gebouwd is volgens de principes van houtskeletbouw is namelijk hartstikke duurzaam. De woningen van Eigenwijs Bouw worden geïsoleerd met houtvezel. Dit materiaal geleid bijna geen warmte en houdt dus in de zomer de woning op een natuurlijke manier koel. Het geeft uw huis een mooie, eigenzinnige uitstraling én het is fantastisch comfortabel wonen. De constructie bestaat zoals begrijpelijk uit houten frames (wanden, verdiepingsvloeren en dak). Ze worden gevuld met een dik pakket isolatiemateriaal met aan de buitenzijde vochtregulerende folie. Alles bij elkaar vormt dit een droog en zeer goed geïsoleerd prefab element.

Een woning van hout, beton of steen - zelf bouwen

De keuze voor materiaal is persoonlijk en vaak ook bepalend voor het budget. Een bouwpakket of prefab woning bij Eigenwijs Bouw bestaat altijd uit Hout Skelet Bouw panelen. Hier een voorbeeld van de fabricage van een frame uit onze werkplaats in Maasbommel.
Op deze manier maken wij wanden, vloeren en daken, die samen de woning vormen. Pre-fab, elementenbouw, bouwpakket; het komt op het zelfde neer.

Er zitten veel voordelen aan een bouwpakket huis:

 • We zijn niet afhankelijk van het weer
 • En dus is een nauwkeurige planning mogelijk
 • Medewerkers kunnen op de juiste hoogte werken.
 • Het scheelt dus tijd en geld
 • Snelle montage op de bouwplaats
 • Binnen een paar dagen staat je casco woning, wind en waterdicht
 • Een HSB woning leent zich goed om zelf af te bouwen
Hoe zit het nu met de prijzen

Als je geïnteresseerd bent in een houtskeletbouw woning huis van Eigenwijs Bouw en spreekt onze werkwijze je aan dan kun je op onze website verschillende filmpjes kijken of meer informatie lezen over de verschillende woningen
Bekijk onze voorbeeldwoningen of er iets voor je bij zit of klik op de CONFIGURATOR voor een prijsberekening van jouw toekomstige woning!

BEREKEN HIER JOUW EIGEN WONING

Configurator
Aanvullende opties voor uw houtskeletbouw woning

Naast het basis en basis plus bouwpakket kun je ook aanvullende pakketten afnemen. Zo kun je het voorbereidende werk zoals het graafwerk en het aanleggen van de fundering ook uit laten voeren door Eigenwijs Bouw. Optioneel kun je bij ons afbouw pakketten afnemen om zelf je woning af te bouwen. Dit kan veel besparen op je bouwkosten.

Houtskeletbouw huis van Eigenwijs Bouw

Eigenwijs Bouw is een innovatief bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van houtskeletbouw huizen. Sinds enkele jaren merken wij dat de behoefte voor een bouwpakket huis steeds groter werd daarom zijn al onze modellen in een bouwpakket te verkrijgen. Heb je interesse in een bouwpakket huis of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op advies@eigenwijsbouw.nl . Wij bespreken de mogelijkheden graag met je en voorzien je altijd van een passend advies.

Waarom een houtskeletbouw woning kopen?

Bouwpakket huizen worden in de werkplaats gemaakt en kunnen daarom met hoge efficiëntie in elkaar worden gezet. Dit scheelt veel geld ten opzichte van traditionele bouw. Ook kan het jaar rond worden gewerkt en spelen de weersomstandigheden geen rol in de planning.
Wij plaatsen de woning in 6 tot 9 dagen en dat houdt de arbeidsuren op de bouwplaats beperkt.

Heb ik een vergunning voor een houtskeletbouw woning nodig?

Een houtskeletbouw woning of pre-fab woning moeten voldoen aan het bouwbesluit en gelden de zelfde regels. Ook het vergunningstraject verloopt hetzelfde.

Mag ik zomaar een houtskeletbouw woning plaatsen?

Gemeenten maken geen onderscheid tussen manieren van construeren. Mits de woning voldoet aan het bouwbesluit. De afwerking wordt bepaald door de welstandscommissie. Dit kan sterk verschillen per gemeente. Een houtskeletbouw pakket kan ook worden afgewerkt met traditionele baksteen.

stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

Hoe nu verder?
 1. Interesse in een bouwpakket huis? Doe het gratis online adviesgesprek met onze specialist mail naar advies@eigenwijsbouw.nl
 2. Je krijgt een offerte voor uw huis op maat
 3. Eigenwijs Bouw plaatst jouw bouwpakket op basis van je wensen
 4. Je regelt zelf de afbouw van de woning.
 5. Je kunt genieten van je huis!