Prefab woning

Kant en klaar – bouwpakket – casco woning

Denk je eraan om een kavel te kopen en zelf een huis te bouwen? Wij informeren je graag over de mogelijkheid van een prefab woning en de prijs daarvan. Een prefab huis is een bouwpakket met vooraf gefabriceerde delen. Dit verkort de bouwperiode enorm en een dergelijke woning kost dan ook veel minder dan een regulier huis. De prijs verschilt natuurlijk per design, oppervlakte en afwerking. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en kosten van de woningen van Eigenwijs Bouw.

Prijs prefab woning - goedkoop bouwen – kosten besparen

De prijs van onze prefab bouwpakketten ligt tussen de €70.000 en €150.000 inclusief btw. Dit betreft een bouwpakket zonder fundering. Onze prijzen zijn lager dan bij de meeste anderen en toch moet er dan nog veel gebeuren aan fundering, montage en afbouw. Onze woningen worden geproduceerd in onze eigen werkplaats. Hierdoor kunnen wij uw woning ook op maat bouwen. Onze vooraf gefabriceerde woningen voldoen altijd aan de eisen van het bouwbesluit en zijn energiezuinig. Wij hebben voor elk wat wils: van moderne tot klassieke woningen en van grote prefab woningen tot huizen voor kleinere gezinnen.

Voordelen prefab woning van EigenwijsBouw

De keuze voor materiaal is bepalend voor het budget. Een bouwpakket of prefab woning bij Eigenwijs Bouw bestaat altijd uit Hout Skelet Bouw panelen; houten balken van FSC Hout die aan elkaar worden geschroefd of genageld en vervolgens worden gevuld met (milieuvriendelijke)isolatie en damp open folie. Hier een voorbeeld van de fabricage van een frame uit onze werkplaats in Maasbommel.
Op deze manier maken wij wanden, vloeren en daken, die samen de woning vormen. Pre-fab, elementenbouw, bouwpakket; het komt op het zelfde neer.

Er zitten veel voordelen aan een bouwpakket huis:

 • We zijn niet afhankelijk van het weer
 • En dus is een nauwkeurige planning mogelijk
 • Medewerkers kunnen op de juiste hoogte werken
 • Het scheelt dus tijd en geld
 • Snelle montage op de bouwplaats
 • Binnen een paar dagen staat je casco woning, wind en waterdicht
Kosten prefab woning

Je betaalt de laagste prefab prijs als je het huis zelf in elkaar zet. Wij bieden hierbij gratis telefonische ondersteuning. Na het in elkaar zetten van de prefab woning is het feitelijk een casco woning: de structuur staat. Daarna moet je zelf nog de keuken, badkamer en toilet (laten) installeren en de vloeren en muren afwerken.

Als je geïnteresseerd bent in een bouwpakket huis van Eigenwijs Bouw en spreekt onze werkwijze je aan dan kun je op onze website verschillende filmpjes kijken of meer informatie lezen over de verschillende woningen

Bekijk onze voorbeeldwoningen of er iets voor je bij zit of klik op de CONFIGURATOR voor een prijsberekening van jouw toekomstige woning!

BEREKEN HIER JOUW EIGEN WONING

Configurator
Aanvullende opties voor de prefab woning

Naast het basis en basis plus bouwpakket kun je ook aanvullende pakketten afnemen. Zo kun je het voorbereidende werk zoals het graafwerk en het aanleggen van de fundering ook uit laten voeren door Eigenwijs Bouw. Optioneel kun je ook de cementdekvloer, de gevel en het leggen van de dakpannen uit laten voeren door de experts van Eigenwijs Bouw.

Prefab woning van Eigenwijs Bouw

Eigenwijs Bouw is een innovatief bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van houtskeletbouw huizen. Sinds enkele jaren merken wij dat de behoefte voor een bouwpakket huis steeds groter werd daarom zijn al onze modellen in een bouwpakket te verkrijgen. Heb je interesse in een bouwpakket huis of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op advies@eigenwijsbouw.nl . Wij bespreken de mogelijkheden graag met je en voorzien je altijd van een passend advies.

Waarom een prefab woning kopen?

Prefab woningen worden in de werkplaats gemaakt en kunnen daarom met hoge efficiëntie in elkaar worden gezet. Dit scheelt veel geld ten opzichte van traditionele bouw. Ook kan het jaar rond worden gewerkt en spelen de weersomstandigheden geen rol in de planning.
Wij plaatsen de woning in 1 of 2 dagen en dat houdt de arbeidsuren op de bouwplaats beperkt.

Heb ik een vergunning voor een prefab woning nodig?

Een bouwpakket huis of prefab woning moeten voldoen aan het bouwbesluit en gelden de zelfde regels. Ook het vergunningstraject verloopt hetzelfde.

Mag ik zomaar een prefab woning plaatsen?

Gemeenten maken geen onderscheid tussen manieren van construeren. Mits de woning voldoet aan het bouwbesluit. De afwerking wordt bepaald door de welstandscommissie. Dit kan sterk verschillen per gemeente.
Een houtskeletbouw pakket kan ook worden afgewerkt met traditionele baksteen.

stars

Het is een hoop werk, eerlijk is eerlijk. Maar wel een avontuur om alles in eigen hand te hebben. Het maakt daarmee toch dat het jouw huis is. Wij zijn daar supertrots op.

Wilko en Angela

Hoe nu verder?
 1. Interesse in een bouwpakket huis? Doe het gratis online adviesgesprek met onze specialist mail naar advies@eigenwijsbouw.nl
 2. Je krijgt een offerte voor uw huis op maat
 3. Eigenwijs Bouw plaatst jouw bouwpakket op basis van je wensen
 4. Je regelt zelf de afbouw van de woning.
 5. Je kunt genieten van je huis!