Duurzame woning laten bouwen

op zoek naar een duurzame woning? Op eigenwijsbouw.nl staan een aantal voorbeeldwoningen in de categorie ‘duurzame woning’. Met onze unieke bouwwijze bieden we diverse mogelijkheden voor het laten bouwen of deels zelf bouwen van een duurzame woning. Van het opleveren en bouwen van een prefab of casco duurzame woning tot en met de afbouw middels onze doe-het-zelf (of laten doen) bouwpakketten. Op onze website vermelden wij indicatieve prijzen. Prijzen kunnen fluctueren. voor een aanbod op maat voor jouw duurzame woning te laten bouwen maken wij graag een offerte op basis van jouw wensen. Elke duurzame woning in het overzicht kan volledig aangepast worden. Wij bieden ook een duurzame woning volledig op maat.

Woning bouwen – duurzame woningen overzicht

Klaar om een start te maken met het bouwen van je nieuwe duurzame woning? Je kunt ook alle modelwoningen bekijken in ons complete overzicht prefab casco woningen.

Casco woning laten bouwen

Een Casco woning laten bouwen is een woning laten bouwen die in de basis helemaal klaar is. EigenwijsBouw bouwt voor jou een casco woning, die je vervolgens zelf of samen met ons kunt laten aanpassen qua indeling, gevelbekleding, kozijnen, uitbouw en nog veel meer. De afbouw van je casco woning verzorg je zelf of met hulp van een andere aannemer of klussenbedrijf.

Damp open casco woning

De casco woningen die wij voor jou bouwen zijn damp-open. Dit is vergelijkbaar met gore-tex jas. Wel waterdicht, maar toch ademend. Dit zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat van jouw casco woning.

Casco woning bouwproces

Tijdens het gehele bouwproces van jouw nieuwe casco woning wordt je door EigenwijsBouw ontzorgt. Jij kunt als starter profiteren van al onze kennis en kunde bij het tekenwerk, vergunningsaanvraag, BENG berekening of constructieve en ventilatieberekeningen van een woning.

Ga je een casco woning laten bouwen dan zijn deze standaard geïsoleerd met houtvezel, in verschillende dikte, afhankelijk van hoe jij je nieuwe casco woning wilt isoleren.

Starten met het laten bouwen van jouw casco woning? Neem dan contact met ons op voor een afspraak, of vul onze woning-configurator in voor inspiratie.

EigenwijsBouw kan jouw woning ook volledig op maat realiseren. Kijk bij onze projecten voor voorbeelden van casco woningen.

Duurzame woningen

Duurzame woningen zijn allang niet meer “gewoon een trend”, het is dé toekomst van wonen. Deze woningen zijn ontworpen en gebouwd met het oog op het minimaliseren van negatieve milieueffecten en het maximaliseren van energie-efficiëntie. Door gebruik te maken van groene bouwmaterialen en energiebesparende technologieën beperken duurzame woningen hun ecologische voetafdruk en verminderen ze de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen.

Voordelen van een duurzame woning

Het bouwen en bewonen van een duurzame woning brengt tal van voordelen met zich mee. Naast lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk, bieden duurzame woningen ook een gezonder binnenklimaat en een verhoogd comfortniveau voor de bewoners. Bovendien verstrekken hypotheekverstrekkers vaak hogere hypotheken voor huizen met een goed energielabel, waardoor duurzame woningen ook financieel aantrekkelijk zijn.

Duurzame materialen en technologieën

Bij Eigenwijs Bouw maken we gebruik van duurzame materialen en geavanceerde technologieën om onze woningen zo duurzaam mogelijk te kunnen produceren. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van FSC-gecertificeerd hout, energiezuinige isolatiematerialen en zonne-energiesystemen. Door deze materialen en technologieën toe te passen, streven we ernaar om woningen te creëren die niet alleen duurzaam zijn, maar ook comfortabel en energiezuinig.

Maatwerk en flexibiliteit

Bij Eigenwijs Bouw begrijpen we dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft. Daarom bieden we uitgebreide mogelijkheden voor maatwerk en aanpassingen aan onze duurzame woningen. Of het nu gaat om het aanpassen van de indeling of om een uitbouw, wij staan klaar. Onze flexibiliteit stelt ons in staat om samen met u de perfecte duurzame woning te realiseren, die volledig aansluit bij uw wensen.

Eigen tekening

Heb jij al een bouwtekening van jouw duurzame woning? Geen probleem! Bij Eigenwijs Bouw kun je ook met een eigen ontwerp terecht. We gebruiken jouw tekening om de prefab constructie in onze fabriek te maken en zetten deze vervolgens op de bouwplaats in elkaar. Zo realiseren we samen jouw droomwoning, precies zoals jij het voor ogen hebt.