Mantelzorgwoning in de tuin

Een mantelzorgwoning is een woning voor ouderen mensen die behoefte hebben aan hulp. De zorgverlener van een mantelzorgontvanger is meestal het kind, een familielid of een goede vriend. In dit artikel zoomen we in op de mantelzorg woning in de tuin. 

Waar kan een mantelzorg woning geplaatst worden?

Een mantelzorgwoning kan in de tuin geplaatst worden van een familielid, vriend of kennis. Hierbij is het belangrijk dat hij of zij capabel genoeg is om zorg te kunnen verlenen aan de mantelzorgontvanger. Naast een mantelzorg woning in de tuin kun je er eveneens voor kiezen om de garage of een ander deel van het huis om te laten bouwen tot mantelzorg woning. Verder kan een mantelzorgwoning aan het huis van de zorgverlener gebouwd worden. Dit wordt ook wel een aanleunwoning genoemd.

De inrichting van een mantelzorgwoning

Mantelzorg- en aanleunwoningen zijn speciaal ingericht voor mensen die hulp nodig hebben. Dit uit zich meestal in een rolstoelvriendelijke inrichting. Een mantelzorgwoning kan op vele mogelijke manieren verschillen ten opzichte van een normale woning:

Brede gangen en brede deuren;
In hoogte verstelbaar keukenblad;
Verhoog toilet;
Tillift;
Geen drempels.

Voordelen van een mantelzorgwoning in de tuin

Veel mensen komen ooit op een punt dat zij niet meer volledig voor zichzelf kunnen zorgen. Mocht je dat moment ooit bereiken dan kun je overwegen om naar een verzorgingshuis te gaan, een assistentiewoning te kopen, maar je kunt ook kiezen voor een mantelzorgwoning in de tuin van bijvoorbeeld je kind. Dit heeft als voordeel dat er meer rust en privacy gecreëerd wordt dan wanneer je naar een verzorgingshuis gaat. Verder kun je als mantelzorgontvanger blijven wonen in een vertrouwde omgeving. Daarnaast is een mantelzorgwoning een waarde investering, waardoor je eigen vermogen behouden blijft.

Mantelzorgwoning bouwen of laten bouwen?

Een mantelzorgwoning van Eigenwijs Bouw geeft je alle comfort die je wenst. Je kunt de seniorenwoning laten bouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om de woning door de experts van Eigenwijs Bouw te laten bouwen. Er kan zelfs gekozen worden om een gedeelte zelf uit te voeren en de overige werkzaamheden uit te besteden. Zo bepaal je uiteindelijk zelf de prijs! Bij Eigenwijs Bouw weet je van tevoren precies waar je aan toe bent en zal je niet verrast worden door bijkomende zaken.