Huis bouwen onder 100.000

Hoge bouwkosten vermijden – goedkoper bouwen

 

Hoe ontstaan hoge bouwkosten en hoe vermijd je ze? Op de meest voorkomende oorzaken geven we hier een antwoord en bieden we een oplossing. Er zijn 3 factoren waarmee je kunt besparen:

  • Eigen keuzes
  • Veel zelf doen
  • Efficiënt vakmensen inzetten

De grootste kostenpost in de bouw is arbeidskosten. Daarop kun je dus ook het meeste winnen.
De meeste mensen kunnen of willen niet de hele woning zelf bouwen maar willen wel delen zelf doen. EigenwijsBouw speelt daar op in door casco woningen te leveren die je eenvoudig zelf kunt afbouwen. Zo kun je besparen op de afbouw maar ook onze werkwijze met prefab houtskelet frames is zo efficiënt mogelijk ingericht om onze mankracht zo gericht mogelijk in te zetten en leveren wij een goedkoper product dan traditionele bouw.

Daarom kunnen wij casco woningen leveren onder de 100.000 gelet op de keuzes die onze klanten maken tijdens het ontwerpproces. Grote open ruimtes zijn mooi maar vragen extra constructie materialen en maken de woning dus duurder.

Een woning bouwen onder 100.000 euro

 

Wat voor type woning wil je gaan bouwen? In welke stijl wil je een huis bouwen? Hoe groot wil je gaan bouwen? Allemaal vragen om goed over na te denken wanneer je een huis zelf gaat bouwen. Houd bij het inventariseren van je wensen ook rekening met de toekomst. Hoop je in de toekomst een gezin te stichten of verwacht je op termijn een eigen bedrijf te starten? Allemaal aspecten waar je nu beter nu al over na kunt denken wanneer je zelf een huis gaat bouwen.

Eigenwijs Bouw biedt woningen voor iedere fase van het leven, denk aan starterswoningen, levensloopbestendig, landelijke schuurwoning of een duurzame woning voor energiezuinige installaties.

Zoek je een grote gezinswoning met meerdere slaapkamers, twee badkamers en een berging, maar wil je nog steeds een huis bouwen onder 100.000 euro? Ook dat kan dus stel je vragen aan ons, dan denken wij met je mee.

Hoe bouw ik nu binnen budget?

 

Voor de echte technische mensen met ervaring in de bouw is er vooral te besparen op arbeidskosten. Hoe meer je zelf doet, hoe meer je bespaart. Toch is het ook voor mensen die zichzelf niet als heel handig bestempelen goed mogelijk om kostenbesparend te bouwen. De keuze voor materialen is wel de belangrijkste. Een gemetselde gevel is bijvoorbeeld veel duurder en arbeidsintensiever dan een houten gevelbekleding. En zo zijn er een heel aantal aandachtspunten en besparingsmogelijkheden waar we graag met je meedenken.
Wij hebben ook ervaring met klanten die zelf niet konden klussen maar wel al het voorbereidende werk deden voor de “vakmensen” en door goed te communiceren en vragen te stellen kom je ook heel ver. Wij leveren pakketten voor afbouw, bijvoorbeeld gevelbekleding met instructie af op de bouwplaats en zo kun je met wat hulp zelf aan de slag. Veel van onze klanten doen dit zelf en vinden het een leerzame ervaring

Hoe zit het nu met de prijzen – goedkoop bouwen – betaalbare woningen

 

Als je geïnteresseerd bent in een houtskeletbouw woning van Eigenwijs Bouw en spreekt onze werkwijze je aan dan kun je op onze website verschillende filmpjes bekijken of meer informatie lezen over de verschillende woningen.
Bekijk onze voorbeeldwoningen of er iets voor je bij zit of klik op de CONFIGURATOR voor een prijsberekening van jouw toekomstige woning!

BEREKEN HIER JOUW EIGEN WONING

Configurator
Een huis bouwen met EigenwijsBouw

Eigenwijs Bouw is een innovatief bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van houtskeletbouw huizen.

Omdat veel van onze klanten voor de eerste keer een eigen woning gaan bouwen hebben wij een stappenplan voor het gehele bouwproces. Wij nemen je aan de hand in 10 stappen zodat niks een verrassing is en je ten alle tijden ondersteuning krijgt bij vergunningen etc.
Heb je interesse of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op advies@eigenwijsbouw.nl . Wij bespreken de mogelijkheden graag met je en voorzien je altijd van een passend advies. Voorbeelden van onze woningen vind je hier.

Hoe nu verder?
  1. Interesse in een bouwpakket huis? Doe het gratis online adviesgesprek met onze specialist mail naar advies@eigenwijsbouw.nl
  2. Je krijgt een offerte voor uw huis op maat
  3. Eigenwijs Bouw plaatst jouw bouwpakket op basis van je wensen
  4. Je regelt zelf de afbouw van de woning.
  5. Je kunt genieten van je huis!