Bouwpakket huis

De stijl van een Zweeds of Noors houten huis
Bouwpakket huizen zijn er in veel verschillende soorten in maten. Wat het leuke is aan houten bouwpakketten indien ze in Nederland worden geproduceerd je zelf nauw betrokken bent bij bijvoorbeeld de ontwerpfase maar ook bij montage en afbouw. Je kunt regelmatig gaan kijken of meehelpen bij de bouw van je eigen huis.
In Scandinavië staan de houten huizen vaak meer dan 100 jaar. Bij goed onderhoud en gebruik heeft u een duurzaam product dat de tand des tijds kan doorstaan.
Een woning van hout, beton of steen  - zelf bouwen
De keuze voor materiaal is persoonlijk en vaak ook bepalend voor het budget. Een bouwpakket  of  prefab woning bij Eigenwijs Bouw bestaat altijd uit Hout Skelet Bouw panelen; houten balken van FSC Hout die aan elkaar worden geschroefd of genageld en vervolgens worden gevuld met milieuvriendelijke isolatie en damp open folie. Hier een voorbeeld van de fabricage van een frame uit onze werkplaats in Maasbommel.

Op deze manier maken wij wanden, vloeren en daken, die samen de woning vormen. Pre-fab, elementenbouw, bouwpakket; het komt op het zelfde neer

Er zitten veel voordelen aan een bouwpakket huis:
  • We zijn niet afhankelijk van het weer
  • En dus is een nauwkeurige planning mogelijk
  • Medewerkers kunnen op de juiste hoogte werken. Het scheelt dus tijd en geld
  • Snelle montage op de bouwplaats
  • Binnen een paar dagen staat je casco woning, wind en waterdicht
Hoe zit het nu met de prijzen – goedkoop bouwen – betaalbare woningen

Als je geïnteresseerd bent in een bouwpakket huis van Eigenwijs Bouw en spreekt onze werkwijze je aan dan kun je op onze website verschillende filmpjes kijken of meer informatie lezen over de verschillende woningen
Bekijk onze voorbeeldwoningen of er iets voor je bij zit of klik op de CONFIGURATOR voor een prijsberekening van jouw toekomstige woning!

BEREKEN HIER JOUW EIGEN WONING

Configurator
Waarom een bouwpakket huis kopen?

Bouwpakket huizen worden in de werkplaats gemaakt en kunnen daarom met hoge efficiëntie in elkaar worden gezet. Dit scheelt veel geld ten opzichte van traditionele bouw. Ook kan het jaar rond worden gewerkt en spelen de weersomstandigheden geen rol in de planning.
Wij plaatsen de woning in 1 of 2 dagen en dat houdt de arbeidsuren op de bouwplaats beperkt.
Heb ik een vergunning voor een bouwpakket huis nodig?
Een bouwpakket huis of pre-fab woning moeten voldoen aan het bouwbesluit en gelden de zelfde regels. Ook het vergunningstraject verloopt hetzelfde.

Mag ik zomaar een bouwpakket huis plaatsen?

Gemeenten maken geen onderscheid tussen manieren van construeren. Mits de woning voldoet aan het bouwbesluit. De afwerking wordt bepaald door de welstandscommissie. Dit kan sterk verschillen per gemeente.
Een houtskeletbouw pakket kan ook worden afgewerkt met traditionele baksteen.

stars

Het is een hoop werk, eerlijk is eerlijk. Maar wel een avontuur om alles in eigen hand te hebben. Het maakt daarmee toch dat het jouw huis is. Wij zijn daar supertrots op.

Wilko en Angela

Hoe nu verder?
  1. Interesse in een bouwpakket huis? Doe het gratis online adviesgesprek met onze specialist mail naar advies@eigenwijsbouw.nl
  2. Je krijgt een offerte voor uw huis op maat
  3. Eigenwijs Bouw plaatst jouw bouwpakket op basis van je wensen
  4. Je regelt zelf de afbouw van de woning.
  5. Je kunt genieten van je huis!