Bouwtekening huis

Het tekenen van je eigen woning

Als je zelf al wat schetsen op papier hebt van bijvoorbeeld het vloerplan of de gevelaanzichten dan kun je met die ideeën onze tekenaars jouw woning laten uittekenen. Het is ook mogelijk dat je je laat inspireren door onze voorbeeldwoningen en daar een aantal aanpassingen aan wilt doen. Ook daar helpen wij je graag mee. Als er een aantal eerste tekeningen zijn kun je bij de gemeente een vooroverleg aanvragen. Hierbij wordt een snelle toets gedaan en krijg je uitsluitsel of je verder kunt met je ideeën, dit voorkomt dat je kosten maakt op een project wat later afgekeurd zou worden.

Zijn de eerste schetsen goedgekeurd dan kunnen wij echt aan de slag met de bouw-en detail tekeningen. Ook kan er een gedetailleerde prijs worden gegeven van alle te gebruiken materialen. Met het tekenwerk van onze ontwerper vraag je de omgevingsvergunning aan voor jouw project.

Een huis bouwen met EigenwijsBouw

Wanneer de bouwtekening af is en de kavel gekocht, kan het echte werk beginnen.
Eigenwijs Bouw is een innovatief bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van houtskeletbouw huizen. Sinds enkele jaren merken wij dat de behoefte voor een bouwpakket huis steeds groter werd daarom zijn al onze modellen in een bouwpakket te verkrijgen. Omdat veel van onze klanten voor de eerste keer een eigen woning gaan bouwen hebben wij een stappenplan voor het gehele bouwproces. Wij nemen je aan de hand in 10 stappen zodat niks een verrassing is en je ten alle tijden ondersteuning krijgt bij vergunningen etc. Heb je interesse in een bouwpakket huis of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op advies@eigenwijsbouw.nl . Wij bespreken de mogelijkheden graag met je en voorzien je altijd van een passend advies.
Wij leveren onze woningen als bouwpakket die je zelf op je kavel in elkaar zet(basis) of wij zetten de woning voor jou in elkaar(basis plus).

Hoe zit het nu met de prijzen

Als je geïnteresseerd bent in een houtskeletbouw woning huis van Eigenwijs Bouw en spreekt onze werkwijze je aan dan kun je de verschillende filmpjes bekijken of meer informatie lezen over de verschillende woningen.
Bekijk onze voorbeeldwoningen of er iets voor je bij zit of klik op de CONFIGURATOR voor een prijsberekening van jouw toekomstige woning!

BEREKEN HIER JOUW EIGEN WONING

Configurator
Aanvullende opties voor het bouwpakket huis

Naast het basis en basis plus pakket kun je ook aanvullende pakketten afnemen. Zo kun je het voorbereidende werk zoals het graafwerk en het aanleggen van de fundering ook uit laten voeren door Eigenwijs Bouw. Optioneel kun je verschillende afbouwpakketten bij ons afnemen om je woning zelf af te bouwen. Hiermee kun je flink besparen op je bouwkosten.

Waarom een bouwpakket huis kopen?

Bouwpakket huizen worden in de werkplaats gemaakt en kunnen daarom met hoge efficiëntie in elkaar worden gezet. Dit scheelt veel geld ten opzichte van traditionele bouw. Ook kan het jaar rond worden gewerkt en spelen de weersomstandigheden geen rol in de planning.
Wij plaatsen de woning in 6 tot 9 dagen en dat houdt de arbeidsuren op de bouwplaats beperkt.

Heb ik een vergunning voor een bouwpakket huis nodig?

Een bouwpakket huis of pre-fab woning moeten voldoen aan het bouwbesluit en gelden dezelfde regels. Ook het vergunningstraject verloopt hetzelfde. Een omgevingsvergunning is voor woningbouw altijd verplicht.

Mag ik zomaar een bouwpakket huis plaatsen

Gemeenten maken geen onderscheid tussen manieren van construeren. Mits de woning voldoet aan het bouwbesluit. De afwerking wordt bepaald door de welstandscommissie. Dit kan sterk verschillen per gemeente. Een houtskeletbouw pakket kan ook worden afgewerkt met traditionele baksteen.

stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

Hoe nu verder?
  1. Interesse in een bouwpakket huis? Doe het gratis online adviesgesprek met onze specialist mail naar advies@eigenwijsbouw.nl
  2. Je krijgt een offerte voor uw huis op maat
  3. Eigenwijs Bouw plaatst jouw bouwpakket op basis van je wensen
  4. Je regelt zelf de afbouw van de woning.
  5. Je kunt genieten van je huis!