Huis zelf bouwen

Je huis zelf bouwen is een flinke uitdaging. Waar ga je bouwen? Wat voor type woning ga je bouwen? Ga je het huis helemaal alleen bouwen of vraag je toch hulp voor enkele aspecten? Genoeg om over na te denken. In dit artikel geven jij je alvast enkele handvatten.

Ga je een huis zelf bouwen? Inventariseer je wensen

Wat voor type woning wil je gaan bouwen? In welke stijl wil je een huis bouwen? Hoe groot wil je gaan bouwen? Allemaal vragen om goed over na te denken wanneer je een huis zelf gaat bouwen. Houd bij het inventariseren van je wensen ook rekening met de toekomst. Hoop je in de toekomst een gezin te stichten of verwacht je op termijn een eigen bedrijf te starten? Allemaal aspecten waar je nu beter nu al over na kunt denken wanneer je zelf een huis gaat bouwen.

Kies de perfecte bouwkavel

Nu je weet wat voor huis je wilt gaan bouwen komt misschien wel de lastigste stap, het vinden van een geschikte bouwkavel. Wil jij weten waar een bouwkavel vrij is? Informeer dan eens bij de gemeente of bij een makelaar, zij kunnen je vaak verder helpen. Vergeet bij het selecteren van de bouwkavel niet om het bestemmingsplan te bekijken. Kijk op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site vind je meer informatie over de bouwvoorschriften zoals de maximale grootte en hoogte van het huis.

Ontwerp je eigen woning

Er zijn veel verschillende tools die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je eigen woning. Op het internet vind je vele ontwerpprogramma’s waar je gemakkelijk en snel een woning mee kunt ontwerpen. Je kunt ook gebruik maken van de handige tool van Eigenwijs Bouw. Wel zo leuk om je woning zelf te ontwerpen wanneer je je huis ook zelf gaat bouwen.

Starten met de bouw van je eigen huis

Wanneer de bouwkavel aangekocht is en het ontwerp van je woning klaar is, kan het echte werk beginnen. Je kunt er voor kiezen om de bouw echt helemaal zelf uit te voeren maar je kunt er ook voor kiezen om de bouw (gedeeltelijk) uit te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bouwpakket huis wat volledig op maat gebouwd is. Bij een bouwpakket huis bepaal je vooraf welke werkzaamheden je zelf uit wilt voeren en welke werkzaamheden je graag door een ander uit wilt laten voeren. Zeker wanneer je niet zoveel bouwervaring hebt een mooie optie. Op deze manier kun je met een beetje hulp toch je huis zelf bouwen.

Je huis zelf bouwen met een bouwpakket huis

Eigenwijs Bouw heeft een speciaal bouwpakket ontwikkeld voor de bouw van een huis. Het unieke aan dit concept is dat je als bouwer zelf bepaalt wat je zelf wilt doen of wat je wilt laten uitvoeren. Afhankelijk van het pakket wat selecteert bepaal je wie welke werkzaamheden uitvoert. Heb je interesse in een bouwpakket huis of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met Eigenwijs Bouw.