Huis zelf bouwen

Ga je zelf een huis bouwen? Een mooi avontuur!

Wat voor type woning wil je gaan bouwen? In welke stijl wil je een huis bouwen? Hoe groot wil je gaan bouwen? Allemaal vragen om goed over na te denken wanneer je een huis zelf gaat bouwen. Houd bij het inventariseren van je wensen ook rekening met de toekomst. Hoop je in de toekomst een gezin te stichten of verwacht je op termijn een eigen bedrijf te starten? Allemaal aspecten waar je nu beter nu al over na kunt denken wanneer je zelf een huis gaat bouwen.
Eigenwijs Bouw biedt woningen voor iedere fase van het leven, denk aan starterswoningen, levensloopbestendig, landelijke schuurwoning of een duurzame woning met energiezuinige installaties.

Kies de perfecte bouwkavel

Nu je weet wat voor huis je wilt gaan bouwen komt misschien wel de lastigste stap, het vinden van een geschikte bouwkavel. Wil jij weten waar een bouwkavel vrij is? Informeer dan eens bij de gemeente of bij een makelaar, zij kunnen je vaak verder helpen. Vergeet bij het selecteren van de bouwkavel niet om het bestemmingsplan te bekijken. Kijk op http://www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze site vind je meer informatie over de bouwvoorschriften zoals de maximale grootte en hoogte van het huis.

Hoe zit het nu met de prijzen – goedkoop bouwen – betaalbare woningen

Als je geïnteresseerd bent in een houtskeletbouw woning van Eigenwijs Bouw en spreekt onze werkwijze je aan dan kun je op onze website verschillende filmpjes kijken of meer informatie lezen over de verschillende woningen.
Bekijk onze voorbeeldwoningen of er iets voor je bij zit of klik op de CONFIGURATOR voor een prijsberekening van jouw toekomstige woning!
Kosten bespaar je vooral door zo veel mogelijk zelf te doen.

Starten met de bouw van je eigen huis – ons stappenplan

Wanneer de bouwkavel aangekocht is en het ontwerp van je woning klaar is, kan het echte werk beginnen. Je kunt er voor kiezen om de bouw echt helemaal zelf uit te voeren maar je kunt er ook voor kiezen om de bouw (gedeeltelijk) uit te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bouwpakket huis wat volledig op maat gebouwd is. Bij een bouwpakket huis bepaal je vooraf welke werkzaamheden je zelf uit wilt voeren en welke werkzaamheden je graag door een ander uit wilt laten voeren. Zeker wanneer je niet zoveel bouwervaring hebt een mooie optie. Op deze manier kun je met een beetje hulp toch je huis zelf bouwen.

BEREKEN HIER JOUW EIGEN WONING

Configurator
Bouwpakket huis van Eigenwijs Bouw

Eigenwijs Bouw is een innovatief bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van houtskeletbouw huizen. Sinds enkele jaren merken wij dat de behoefte voor een bouwpakket huis steeds groter werd daarom zijn al onze modellen in een bouwpakket te verkrijgen.
Omdat veel van onze klanten voor de eerste keer een eigen woning gaan bouwen hebben wij een stappenplan voor het gehele bouwproces. Wij nemen je aan de hand in 10 stappen zodat niks een verrassing is en je ten alle tijden ondersteuning krijgt bij vergunningen etc.
Heb je interesse in een bouwpakket huis of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op advies@eigenwijsbouw.nl . Wij bespreken de mogelijkheden graag met je en voorzien je altijd van een passend advies. Voorbeelden van onze woningen vind je hier

Aanvullende opties voor het bouwpakket huis

Naast het basis en basis plus bouwpakket kun je ook aanvullende pakketten afnemen. Zo kun je het voorbereidende werk zoals het graafwerk en het aanleggen van de fundering ook uit laten voeren door Eigenwijs Bouw. Optioneel kun je bij ons afbouwpakketten kopen waarmee je zelf je woning afbouwt, dit scheelt veel op je bouwkosten.

Waarom een bouwpakket huis kopen?

Bouwpakket huizen worden in de werkplaats gemaakt en kunnen daarom met hoge efficiëntie in elkaar worden gezet. Dit scheelt veel geld ten opzichte van traditionele bouw. Ook kan het jaar rond worden gewerkt en spelen de weersomstandigheden geen rol in de planning.
Wij plaatsen de woning in 6 tot 9 dagen en dat houdt de arbeidsuren op de bouwplaats beperkt.

Heb ik een vergunning voor een bouwpakket huis nodig?

Een bouwpakket huis of pre-fab woning moeten voldoen aan het bouwbesluit en gelden de zelfde regels. Ook het vergunningstraject verloopt hetzelfde.

Mag ik zomaar een bouwpakket huis plaatsen

Gemeenten maken geen onderscheid tussen manieren van construeren. Mits de woning voldoet aan het bouwbesluit. De afwerking wordt bepaald door de welstandscommissie. Dit kan sterk verschillen per gemeente.
Een houtskeletbouw pakket kan ook worden afgewerkt met traditionele baksteen.

stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

Hoe nu verder?
  1. Interesse in een bouwpakket huis? Doe het gratis online adviesgesprek met onze specialist mail naar advies@eigenwijsbouw.nl
  2. Je krijgt een offerte voor uw huis op maat
  3. Eigenwijs Bouw plaatst jouw bouwpakket op basis van je wensen
  4. Je regelt zelf de afbouw van de woning.
  5. Je kunt genieten van je huis!