Schuurwoning

Landelijk – vrij wonen – eigen ontwerp

De schuurwoning is in opkomst en zeker sinds de intrede van corona wordt de wens om buiten en vrij te wonen versterkt.
De eenvoudige hoofdvorm, royale raampartijen, robuuste balken en serene uitstraling, een industrieel dak en veel natuurlijke materialen kenmerken de schuurwoning.

EigenwijsBouw maakt deze woning als houtskelet. Een prefab woning die energiezuinig is en als bouwpakket geleverd kan worden.
Bouwpakket huizen zijn er in veel verschillende soorten in maten. Wat het leuke is aan houten bouwpakketten indien ze in Nederland worden geproduceerd je zelf nauw betrokken bent bij bijvoorbeeld de ontwerpfase maar ook bij montage en afbouw. Je kunt regelmatig gaan kijken of meehelpen bij de bouw van je eigen huis.
In Scandinavië staan de houten huizen vaak meer dan 100 jaar. Bij goed onderhoud en gebruik heeft u een duurzaam product dat de tand des tijds kan doorstaan.

EigenwijsBouw heeft 2 modelwoningen in schuur-uitvoering. Model Drunen en model Bronckhorst. Beiden zijn naar wens aan te passen.
Maar ook een nieuw ontwerp schuurwoning bouwen wij graag voor u.

Een woning van hout

De keuze voor materiaal is persoonlijk en vaak ook bepalend voor het budget. Een bouwpakket of prefab woning bij Eigenwijs Bouw bestaat altijd uit Hout Skelet Bouw panelen; houten balken van FSC Hout die aan elkaar worden geschroefd of genageld en vervolgens worden gevuld met (milieuvriendelijke)isolatie en damp open folie. Hier een voorbeeld van de fabricage van een frame uit onze werkplaats in Maasbommel.

 

BEREKEN HIER JOUW EIGEN WONING

Configurator

Op deze manier maken wij wanden, vloeren en daken, die samen de woning vormen. Pre-fab, elementenbouw, bouwpakket; het komt op het zelfde neer.

Er zitten veel voordelen aan een bouwpakket huis:

 • We zijn niet afhankelijk van het weer
 • En dus is een nauwkeurige planning mogelijk
 • Medewerkers kunnen op de juiste hoogte werken
 • Het scheelt dus tijd en geld
 • Snelle montage op de bouwplaats
 • Binnen een paar dagen staat je casco woning, wind en waterdicht
Hoe zit het nu met de prijzen – betaalbare woningen

Als je geïnteresseerd bent in een bouwpakket huis van Eigenwijs Bouw en spreekt onze werkwijze je aan dan kun je hier verschillende filmpjes kijken of meer informatie lezen over de verschillende woningen.
Wij hebben 2 voorbeelden van schuurwoningen uitgetekend maar maken graag voor jou een woning op maat. Klik hier voor inspiratie voorbeeldwoningen of er iets voor je bij zit of klik op de CONFIGURATOR voor een prijsberekening van jouw toekomstige woning!

stars

Iedere dag genieten we nu van ons nieuwe houten huis. Het huis voelt heerlijk aan. Aangenaam warm tijdens slecht weer en heerlijk koel bij warm weer. Het binnenklimaat is onovertroffen. Het huis is door Eigenwijs Bouw zeer vakkundig gefabriceerd en geplaatst door een jong, enthousiast en betrokken team. We hebben geen seconde spijt van dit spannende avontuur. We zouden het zo weer doen!

Ingrid en Johan

Hoe nu verder?
 1. Interesse in een bouwpakket huis? Doe het gratis online adviesgesprek met onze specialist mail naar advies@eigenwijsbouw.nl
 2. Je krijgt een offerte voor uw huis op maat
 3. Eigenwijs Bouw plaatst jouw bouwpakket op basis van je wensen
 4. Je regelt zelf de afbouw van de woning.
 5. Je kunt genieten van je huis!